ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА ОСВІТИ ДОРОСЛОГО ЕКОНОМІЧНО АКТИВНОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ ЄВРОПЕЇЗАЦІЇ - Волярська, Олена (ОСВІТА ДОРОСЛИХ: ТЕОРІЯ, ДОСВІД, ПЕРСПЕКТИВИ, 2019)
Стаття присвячена аналізу теорії і практики освіти дорослого економічно активного населення в Україні. З’ясовано, що професіоналізація освіти дорослих в Україні є нагальною проблемою, а її потужний потенціал може бути реалізований за умови наявності відповідно підготовленого педагогічного персоналу. Викладено результати аналізу анкетування різних категорій дорослого економічно активного населення щодо виявлення їхніх освітніх потреб. Встановлено, що підготовка андрагогів на рівні неформальної освіти є економічно вигідною. Обґрунтовано зміст проекту «Андрагогічні студії». Доведено необхідність підготовки в Україні андрагогів. Здійснено обґрунтування змісту проекту «Андрагогічні студії» (підготовка фахівців для освіти дорослих). Доведено необхідність підготовки в Україні андрагогів. Ключові слова: андрагогіка; доросле економічно активне населення; освіта дорослих; технології навчання дорослих; підготовка андрагогів.