ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КРОСКУЛЬТУРНОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ У КОНТЕКСТІ ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАНАДИ - Баранова , Лілія (ОСВІТА ДОРОСЛИХ: ТЕОРІЯ, ДОСВІД, ПЕРСПЕКТИВИ, 2019)
Проаналізовано законодавче й нормативно-правовове забезпечення кроскультурної підготовки студентів у контексті інтернаціоналізації вищої освіти Канади. Виявлено, що відкритість до чужої культури починається від розуміння культури власної країни. Схарактеризовано системну й послідовну політику федерального уряду Канади у сфері інтернаціоналізації вищої освіти. Окрім низки програм і стратегій, що розширюють можливості для мобільності студентів, заслуговують на увагу зміни, внесені урядом Канади до порядку отримання дозволу на працевлаштування для іноземних студентів-випускників вищих навчальних закладів країни, згідно з яким вони можуть отримати відкритий дозвіл на працевлаштування без обмежень спеціальності і без вимоги офіційного запрошення роботодавців. Ключові слова: кроскультурна підготовка, інтернаціоналізація, вища освіта, Канада.