ФОРМУВАННЯ ГРОМАДЯНСЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ДОРОСЛИХ – ВИМОГА ЧАСУ - Ващенко, Любов (ОСВІТА ДОРОСЛИХ: ТЕОРІЯ, ДОСВІД, ПЕРСПЕКТИВИ, 2019)
У статті проаналізовано складові громадянської компетентності дорослих у сучасному суспільстві. Перша складова – громадянські знання, на основі яких формуються уявлення про форми і способи функціонування громадянина в політичному, правовому, економічному, соціальному та культурному полі демократичної держави. Друга – громадянські вміння, що передбачають участь у соціально- політичному житті суспільства та практичне застосування знань і сформованих навичок. Третя –громадянські цінності, ставлення, установки, серед яких виокремлено загальнолюдські, демократичні, національні. Ключові слова: громадянська компетентність; дорослі; громадянські знання; громадянські вміння; громадянські цінності.