ФОРМИ Й МЕТОДИ КОРПОРАТИВНОГО НАВЧАННЯ У КОНТЕКСТІ НАВЧАННЯ ДОРОСЛИХ - Литовченко, Ірина (ОСВІТА ДОРОСЛИХ: ТЕОРІЯ, ДОСВІД, ПЕРСПЕКТИВИ, 2019)
Статтю присвячено актуальній проблемі корпоративного навчання, яке здійснюється виробничими структурами з метою навчання, перепідготовки й підвищення кваліфікації працівників, і є відповіддю на виклики, що постають перед сучасною освітою в умовах переходу до ринкових відносин; визначено основні форми й методи корпоративного навчання, виявлено їх переваги й недоліки, встановлено, що їх вибір обумовлений інвестиційними, ресурсними, адміністративно-управлінськими та іншими можливостями організації, метою та змістом заняття, контингентом учнів, кваліфікацією викладача. Зроблено висновок, що корпоративна освіта, як складова освіти дорослих, базується на принципах андрагогіки, що випливають з особливостей дорослого учня, й переважно використовує активні методи навчання. Ключові слова: корпоративне навчання; освіта дорослих; організація; форми корпоративного навчання; методи корпоративного навчання; принципи андрагогіки.