ТВОРЧИЙ ПОТЕНЦІАЛ ДОРОСЛИХ У КОНТЕКСТІ НАУКОВО-ТЕРМІНОЛОГІЧНОГО АПАРАТУ ПРОФЕСІЙНОЇ ПЕДАГОГІКИ - Наталія Полтавець (ОСВІТА ДОРОСЛИХ: ТЕОРІЯ, ДОСВІД, ПЕРСПЕКТИВИ, 2019)
На основі аналізу психолого-педагогічної літератури проаналізовано поняття «творчий потенціал» у контексті науково-термінологічного апарату професійної педагогіки. Визначено, що творчий потенціал – це сукупність розвинених інтегративних рис особистості, професійних здібностей, нахилів, а також знань, умінь та навичок; рівень мотивації до художньо-творчої самореалізації, що уможливлюють її готовність і здатність до творчої продуктивної діяльності, художньо-творчої самореалізації і саморозвитку. Творчий потенціал є багатоаспектним, міждисциплінарним поняттям, а тому воно розглядається автором у контексті єдності педагогічного, психологічного, культурологічного, фізіологічного аспектів, які схарактеризовано в публікації.Ключові слова: творчий потенціал, мистецька освіта, творча діяльність, художньо-творча самореалізація.